HTML

Álmom egy tanya:)

Az egészségesebb életről, az állatokról és mindenről, amit tanultam az állatokkal kapcsolatban. Ha te is szeretnél nyugodtabb, kényelmesebb életet élni és teszel is érte, azt hiszem sok hasznos információt találsz itt.

Friss topikok

  • Zoltán Kristóf: Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy aktuáli-e még a kártológépes hirdetése? Nekünk ugyanis van ... (2013.02.06. 08:41) Keresek - kártológép
  • kalathor: Szia A bajom régen is az volt, hogy ahogy öregedett/ért a szappan úgy ment el belőle az illat. De... (2011.07.25. 13:33) Az új szappan
  • anyeg: Jézus!!! Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecs... (2011.07.17. 08:20) Egy hosszú hét
  • AdriennK: Nagyon szép ez a jurta! Szívesen laknék én is egy ilyenben! :-) (2011.07.14. 17:53) Jurta építés
  • anyeg: Annyira szép, én máris beköltöznék egy ilyenbe! Gondolkodás nélkül! Nagyon emberi, emberléptékű... (2011.06.26. 06:56) Jurta képek

Linkblog

Malacvágás

2011.01.11. 08:19 kalathor

 Sziasztok!

 

Hétvégén levágtuk az egyik kismalacot. Szerettem volna megtartani, de sajnos nem akart nőni. Valószínűleg besült. Így hát gondoltunk egyet Henivel, kimentünk és levágtuk. Sajnos tényleg nagyon kicsi volt (volt benne talán 20 kiló), így hát cirka másfél óra alatt meg is kopasztottuk és szét is szedtem. Nem akartam venni gázt így csak úgy csináltuk, mint a nagyüzemben. Forróvíz és lekapargattuk. Végülis működik, szép fehér lett.

A végén (bár a fejét és a lábakat nem használtuk fel) 8-9 kiló használható rész jött ki belőle. Szétszedtük darabokra, mert egy kajára sok lett volna, így sokszor eszünk finomat:)

Valószínűleg még egy másik kismalacot is le kell vágni, mert az sem akar nőni. Ahhoz képest, hogy augusztusi születésűek kellene lenni bennük már vagy 50 kilónak. Ehelyett van 20-25 kiló:(. Bár csak abban a kettőben (amelyiket levágtuk és amelyiket lehet hogy le fogunk), a többiben van olyan 40-45 kiló. Belőlük lesz disznó:)

Az a baj a besült malaccal, hogy eszik annyit mint a testvérei, de nem nő tőle. Így meg ugye nem gazdaságos tartani. De a sütőben finom (mentsük a menthetőt).

Lehet, hogy ezen a hétvégén le is lesz vágva a másik is (úgy néz ki jön az egyik barátom tanulmányútra). Ha levágjuk csinálunk róla képeket, aztán feltöltöm.

 

No hirtelen ennyi történt.

 

Sziasztok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalathor.blog.hu/api/trackback/id/tr62575884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása