HTML

Álmom egy tanya:)

Az egészségesebb életről, az állatokról és mindenről, amit tanultam az állatokkal kapcsolatban. Ha te is szeretnél nyugodtabb, kényelmesebb életet élni és teszel is érte, azt hiszem sok hasznos információt találsz itt.

Friss topikok

  • Zoltán Kristóf: Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy aktuáli-e még a kártológépes hirdetése? Nekünk ugyanis van ... (2013.02.06. 08:41) Keresek - kártológép
  • kalathor: Szia A bajom régen is az volt, hogy ahogy öregedett/ért a szappan úgy ment el belőle az illat. De... (2011.07.25. 13:33) Az új szappan
  • anyeg: Jézus!!! Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecs... (2011.07.17. 08:20) Egy hosszú hét
  • AdriennK: Nagyon szép ez a jurta! Szívesen laknék én is egy ilyenben! :-) (2011.07.14. 17:53) Jurta építés
  • anyeg: Annyira szép, én máris beköltöznék egy ilyenbe! Gondolkodás nélkül! Nagyon emberi, emberléptékű... (2011.06.26. 06:56) Jurta képek

Linkblog

Kerítés

2011.04.04. 08:22 kalathor

 Sziasztok

 

Megérkeztek a kiscsirkék múlthét szerdán. Azóta sokat nőttek. Szemmel láthatóan napról-napra nőnek. A 300-ból négy döglött eddíg meg. Ha így maradna jó is lenne.

Hétvégére hirtelen eldöntöttük, hogy csinálunk a kecskéknek kerítést. Rendeset, amin már nem tudnak szökni. Tervbe volt ez már véve régebben is, de hát sose volt rá pénz.

Most kitaláltuk, ha törik, ha szakad kerítés márpedig lesz. Nem sok kedvünk volt egész nyáron kaszálni nekik minden nap, meg tényleg nagyon vacak volt már a régi és kilógtak.

Elmentem anyagért (Ózd mellől hoztam a vadhálót), az oszlopokat pedig a szalóki barátom adta. Lejöttek segíteni szüleim is. Neki is kezdtünk lekeríteni a mögöttünk lévő legelőből két portányi területet. Estére fel lent voltak az oszlopok és fel volt szerelve 50 m-nyi vadháló. Reggel felszereltük a másik 50 métert is, így elkészült a nagy mű. Azóta akkor mennek ki amikor akarnak, annyit esznek amennyit akarnak, nincs velük gond.

Igen ám, de így felszabadult egy kis terület. Így kitaláltuk, hogy ha már van helyünk ültetni is kellene valamit. Apuék pénteken hazamentek délelőtt és délután (ha már benne vagyunk) Henivel nekikezdtünk a belső kerítést megcsinálni. Péntek estére lent voltak az oszlopok. Szombat reggel füredi barátainkhoz kellett menni, ugyanis felajánlottak 40 méter dróthálót. El is hoztam és fel is raktuk gyorsan. Már csak kiskaput kellett eszkábálni, de az is elkészült. Vasárnap reggel fejetük be készre a nagyobbik fiam segítségével. 

Mostmár volt cca 200 m2-nyi területünk. Szétgórtam rajta a trágyát (szerintem az egész falu ezt szagolta) aztán jött egy kis gép és felszántotta. Megkínlódott vele, de azért nagyrészt sikerült. Ahol nem, ott meg felástam. Délután jött a haver a robival és estére be is volt robizva. Már csak veteményezni kell és várni a szüretet:)

Azért sikerült elfáradni:)

 

Sziasztok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalathor.blog.hu/api/trackback/id/tr952797897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása