HTML

Álmom egy tanya:)

Az egészségesebb életről, az állatokról és mindenről, amit tanultam az állatokkal kapcsolatban. Ha te is szeretnél nyugodtabb, kényelmesebb életet élni és teszel is érte, azt hiszem sok hasznos információt találsz itt.

Friss topikok

  • Zoltán Kristóf: Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy aktuáli-e még a kártológépes hirdetése? Nekünk ugyanis van ... (2013.02.06. 08:41) Keresek - kártológép
  • kalathor: Szia A bajom régen is az volt, hogy ahogy öregedett/ért a szappan úgy ment el belőle az illat. De... (2011.07.25. 13:33) Az új szappan
  • anyeg: Jézus!!! Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecs... (2011.07.17. 08:20) Egy hosszú hét
  • AdriennK: Nagyon szép ez a jurta! Szívesen laknék én is egy ilyenben! :-) (2011.07.14. 17:53) Jurta építés
  • anyeg: Annyira szép, én máris beköltöznék egy ilyenbe! Gondolkodás nélkül! Nagyon emberi, emberléptékű... (2011.06.26. 06:56) Jurta képek

Linkblog

Egy hosszú hét

2011.07.14. 12:19 kalathor

 Sziasztok!

 

Ne haragudjatok, hogy ismét elmaradtam az írásban, de megint eléggé összeszaladtak a dolgok és még nincs vége:(

Tegnapelőtt disznót vágtunk. Egy 210 kg-os hízót vettünk. Igazán szép állat volt. Úgy terveztük, hogy szerdán nappal vágjuk, de annyira meleg van, hogy nem mertük megkockáztatni, így nekikezdtünk kedden este. Az eladónál vágtuk a disznót, aztán fel futóra és irány haza. Mire nekezdtünk jöttek a problémák. AZ első az volt, hogy eldugult a perzselő. Ezt cca. 1 órás kínlódással megoldottuk, de mivel eleve 1- 1,5 órás késében voltunk, így éjfél lett, mire szétszedve bekerült a feldolgozó helyiségbe. De én reggel 4-kor indulni akartam Miskolcra a hússal ismerősöknek, hogy ne legyen nagyon meleg. Hát ebből lett 6 óra. Mindenesetre a nagy meleget még így is sikerült elkerülni, de igencsak szedni kellett kezünket,lábunkat, hogy befejezzük. Én indultam Miskolcra, Jani haverom pedig maradt sütni a zsírt. De már hajnalban is nagyon fáradt volt. Még az volt a szerencsénk, hogy Heni is fent maradt egész éjszaka segíteni, mert tán még most is csinálnánk. Szerdán este fél 7-re értem haza nagyon fáradtan, de még akkor sem lehetett aludni:)

Hazajöttem és futott a porta. Szerte széjjel maradt minden. Az abalé 40 fokos hőségben kint a napon. Szépen felfutva ahogy illik. Ugyan megenni nem akartuk, de gondoltam a malacnak jó lenne. De mivel nem lett elrakva már csak a wc ehette meg:(

Ráadásul megfürdött benne egy csirke is. Nézetem is, hogy mitől zsíros a csirkék ajtatja. Aztán amikor vizet adtam a csirkéknek láttam egy csirkét, ami olyan volt mintha vizes lett volna. Először nem esett le a dolog, aztán egyszercsak beugrott (látszik, hogy fáradt voltam), hogy nem véletlenül néz ki így a csirke. Akkor melegít víz és mosdat csirke. Hát nem sok sikerrel. Kihoztuk a mosogatószert és azzal is átsikáltuk. Rendesen élvezte a meleg vizet (egész nyugodtan viselte), de a hideg vizes öblítés már nem nagyon tetszett neki. Nem lett tökéletes de jobb, mint volt. Még most is olyan, mintha vizes lenne, de kicsit jobb a hangulata. Majdcsak lekopik róla.

Ma este nagytakarítás. Eddig sajnos nem fért bele teljesen, de ma este befejezzük. 

Ma elmentem búzát venni. El is hoztam 1 mázsát, aztán hétvégén tudok hozni még 10-et. Meg 5 mázsa árpát és 5 mázsa zabot. Nem tudom meddíg fog kitartani, de egy darabig elég lesz. Főleg az őszi kukoricával és napraforgóval.

Holnap megyünk a vattai házhoz. Le kell szedni a sárgabarackot. A múltkor szedtünk és raktunk el 17 üveg befőttet. De kellene még vagy 30 és lekvárt is kellene csinálnunk. Hála Istennek nagyon sok van rajta.

Szombaton Hatvanban íjász verseny. Semmi kedvem menni, meg munka is lenne jó sok, de el kellene mennem, hogy találkozzak pár emberrel.

Így vasárnapra marad a lekvárfőzés. Szerintem a nap nagy része el is megy vele.

Ja, most jut eszembe, hogy ma még szappant kell főznöm megint és ki kellene takarítanom az állatokat. De legalább a tejet már megcsináltam (3 fejésenként, azaz 1.5 naponta csinálunk kb. 1 kilót) és átsóztam a szalonnát, amit nemsokára füstölni fogunk.

Nemsokára kiderül az is, hogy szeptembertől mehetek -e fősulira (Debreceni Egyetem, Természetvédelmi mérnök levelezőn), de valószínűleg összejön az eddigi adatok alapján. 

Hirtelen ennyi a teendő, így megyek is csinálni.

Sziasztok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalathor.blog.hu/api/trackback/id/tr753065735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyeg 2011.07.17. 08:20:23

Jézus!!!
Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecsapni, nem kímélnek Titeket sem, sőt! :o))
És még fősuli, tyűűű, te aztán! Szorítok a felvételért! Sikerüljön!
süti beállítások módosítása