HTML

Álmom egy tanya:)

Az egészségesebb életről, az állatokról és mindenről, amit tanultam az állatokkal kapcsolatban. Ha te is szeretnél nyugodtabb, kényelmesebb életet élni és teszel is érte, azt hiszem sok hasznos információt találsz itt.

Friss topikok

  • Zoltán Kristóf: Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy aktuáli-e még a kártológépes hirdetése? Nekünk ugyanis van ... (2013.02.06. 08:41) Keresek - kártológép
  • kalathor: Szia A bajom régen is az volt, hogy ahogy öregedett/ért a szappan úgy ment el belőle az illat. De... (2011.07.25. 13:33) Az új szappan
  • anyeg: Jézus!!! Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecs... (2011.07.17. 08:20) Egy hosszú hét
  • AdriennK: Nagyon szép ez a jurta! Szívesen laknék én is egy ilyenben! :-) (2011.07.14. 17:53) Jurta építés
  • anyeg: Annyira szép, én máris beköltöznék egy ilyenbe! Gondolkodás nélkül! Nagyon emberi, emberléptékű... (2011.06.26. 06:56) Jurta képek

Linkblog

Ami kész van:) ...és a költözés ötlete

2011.07.17. 10:12 kalathor

 Sziasztok!

Sok mindent megcsináltunk. Talán kezdem a sárgabarackkal. Elmentünk leszedtük és fel is dolgoztuk. Csináltunk még 15 üveg barackbefőttet és 56 üveg sárgabarack lekvárt. El leszünk látva egy darabig. A tegnapi nap rá is ment a befőzésre, bár megfőztük a szappant is (igaz kiöntve még nincs ).

Tegnap nem mentem Hatvanba az íjászversenyre. Úgy döntöttem,  hogy sem kedvem, sem időm nincs most rá. Majd leközelebb találkozok az ismerősökkel.

Pénteken, mikor Vattán voltunk Tomi felvetette, hogy költözzünk vissza. Én sem nagyon ellenkeznék ellene. Hiányoznak a dombok, hegyek. Így, mikor hazajöttünk elkezdtük meggyőzni Henit. Tudta ő is, hogy nem nagyon érezzük jól itt magunkat. Meg már volt is szó róla, de ő jól érzi magát szőlősön, meg hát nő. Így nem nagyon szereti a változást. Persze benne volt részéről az is, hogy nagyon sok munka van még azon a házon, de mikor pro és kontra soroltuk az érveinket, kiderült, hogy ha itt veszünk házat arra is rá kell költeni azt a pénzt, amit a Vattai házra. Ráadásul az egy 5000 m2-es terület, valamint van egy nagyon jó kút, kevesebb kiadással jár, mint ez ahol most lakunk, azt sem tudjuk, hogy, mikor kel el az a ház és az állapota csak romlik. A sok gyümölcsfáról már nem is beszélve. Így belement. Hétfőn hívjuk az igrici-i jegyzőt (ugye egyszer Henit oda már felvették, csak visszamondtuk) és ha áll még a dolog, akkor elfogadja Heni az állást és költözhetünk vissza. Nem lesz egyszerű átvinni minden dolgot (meg az állatokat), de majd megoldjuk valahogy.

Nagyon sok munka lesz. Meg kell csinálni a központi fűtést, a télikertet lebontani és újra felépíteni, a lépcsőt lebontani, újra felhúzni. Lekeríteni rendesen a hátsó részt (3500-4000 m2). Meg kell csinálni a nyárikonyhának a járólapozását, csempézését és akkor megvan a sajtfeldolgozó üzem is. Így már pénzt is fog hozni a konyhára a befektetés.

Akkora gaz van a porta első részén, hogy én elveszek benne. De nem baj, majd visszük a fűnyírókat és legalább lesz mit enniük is. A hátsó résszel szerencsénk van. AZ alsó szomszéd legeltetett rajta. Az szépen rendben van.

Úgy tervezzük, hogyha minden összejön és sikerül átköltözni, akkor szeptember elsejétől költözünk, hogy legyen idő átköltözni, meg dolgozgatni a házon. Reméljük minden jól fog menni.

Ma hozzák az árpát és a zabot. 5-5 mázsa. Jövő hét elején pedig jön 10 mázsa búza is. Legalább egy darabig nem lesz takarmány gondunk, bár elég lesz átvinni ezt is Vattára. De ott már ezzel nem lesz gond.

Ma csináljuk az állatok takarítását. Meg kell csinálni, mert ugyan nekik még megfelelne, de, ha költözünk ennyivel is kevesebb munka marad itt.

Megyek is.

Sziasztok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalathor.blog.hu/api/trackback/id/tr393073786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása