HTML

Álmom egy tanya:)

Az egészségesebb életről, az állatokról és mindenről, amit tanultam az állatokkal kapcsolatban. Ha te is szeretnél nyugodtabb, kényelmesebb életet élni és teszel is érte, azt hiszem sok hasznos információt találsz itt.

Friss topikok

  • Zoltán Kristóf: Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy aktuáli-e még a kártológépes hirdetése? Nekünk ugyanis van ... (2013.02.06. 08:41) Keresek - kártológép
  • kalathor: Szia A bajom régen is az volt, hogy ahogy öregedett/ért a szappan úgy ment el belőle az illat. De... (2011.07.25. 13:33) Az új szappan
  • anyeg: Jézus!!! Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecs... (2011.07.17. 08:20) Egy hosszú hét
  • AdriennK: Nagyon szép ez a jurta! Szívesen laknék én is egy ilyenben! :-) (2011.07.14. 17:53) Jurta építés
  • anyeg: Annyira szép, én máris beköltöznék egy ilyenbe! Gondolkodás nélkül! Nagyon emberi, emberléptékű... (2011.06.26. 06:56) Jurta képek

Linkblog

Egy szabadnap

2011.05.21. 21:27 kalathor

 Sziasztok!

 

Nagy nehezen sikerült szereznem egy szabadnapot, így ez a hétvégém szabad lett. Elég nehéz volt kiharcolni, de hát az állatokkal is foglalkozni kell.

A csirkéink még mindíg zabálják egymást:( Így Jani barátommal nekiálltunk levágni a csőrüket rendesen. Mostmár az alsó felsőt is lecsaptuk és a végét elégettük, hogy ne vérezzenek el. Fárasztó és nem túl kellemes munka ez, de hát meg kellett csinálnunk, mert hamarosan nem maradt volna egy darab sem. Volt olyan amelyiknek a csőréből úgy spriccelt a vér, mintha valaki az ereit vágná fel. Mellékesen érdekes dolog volt. Azt hittük, hogy nem fognak enni egy pár napig, ehhez képest amint kiengedtük a pácienst azonnal ment csipkedni a füvet meg a darát. Szóval be kell vallanom, hogy meglepődtünk. Előtte érdeklődtem a dokitól is, meg a az egyik havertól is (nála egy évben százezres tételben nevelődnek csirkék) és mind a ketten azt mondták, hogy olyan mint a dohányzás. Ha nagyon rákaptak nincs más megoldás csak ez. Igaz nem vágtam le annyira, mint mondták (haver azt mondta, hogy a légzőnyílás alatt pár miliméterrel). Nem volt hozzá szívem, de remélem, hogy mostmár nem lesz velük gond. Egy pár napja nem döglött meg egy sem. Egyébként már szépek. Kb. 70-80 dkg-sok. 

Leválasztottuk az utolsó két kiskecskét is. Este biztos lesz nagy sírás-rívás. De majd megszokják. Holnap ha nem felejtem el, rakok fel képeket róluk, meg a többi állatról is.

Jut eszembe...Heni tegnap elszedte a kismalacok farkasfogát. Először ódczkodott, de aztán kénytelen volt. Egyedül nem ment volna. Már elég nagyok, van bennük, vagy 20 kiló és nagyon bírnak ficánkolni. Le is oltottuk őket vassal, hogy jobban egyenek. A farkasfog elszedése egyébként egyszerű dolog. Egy csípőfogó és egyszerűen alul felül le kell csípni. Én először azt hittem, hogy ki kell húzni, de nem. Csak ennyi.

Valamelyik nap újravetettük a fele dudvát. Sajnos nem sok minden akart kikelni. A retket már esszük, a hagyma, meg a krumpli kelt ki szépen. Most jön a bab, csemegekukorica, meg az uborka. Igaz az összevissza. Ahol a kisebbik fiam elpergette a magokat.:)

Nem tudom írtam -e már, de kikeltek a kispulykáink is. 10 gyönyörűség van a járókába a mamával együtt. Jó volna ha megmaradnának.

 

Hirtelen ennyi, de holnap ha lesz rá idő írok megint, meg csinálok képeket.

 

Jó éjt mindenkinek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalathor.blog.hu/api/trackback/id/tr222922261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása