HTML

Álmom egy tanya:)

Az egészségesebb életről, az állatokról és mindenről, amit tanultam az állatokkal kapcsolatban. Ha te is szeretnél nyugodtabb, kényelmesebb életet élni és teszel is érte, azt hiszem sok hasznos információt találsz itt.

Friss topikok

  • Zoltán Kristóf: Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy aktuáli-e még a kártológépes hirdetése? Nekünk ugyanis van ... (2013.02.06. 08:41) Keresek - kártológép
  • kalathor: Szia A bajom régen is az volt, hogy ahogy öregedett/ért a szappan úgy ment el belőle az illat. De... (2011.07.25. 13:33) Az új szappan
  • anyeg: Jézus!!! Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecs... (2011.07.17. 08:20) Egy hosszú hét
  • AdriennK: Nagyon szép ez a jurta! Szívesen laknék én is egy ilyenben! :-) (2011.07.14. 17:53) Jurta építés
  • anyeg: Annyira szép, én máris beköltöznék egy ilyenbe! Gondolkodás nélkül! Nagyon emberi, emberléptékű... (2011.06.26. 06:56) Jurta képek

Linkblog

Disznóvágás

2010.10.11. 07:55 kalathor

Sziasztok!

 

No. Sajnos ismét nem sikerült a végére érni a dolgoknak. Az állatok takarítása (kecske, tyúk..ezek, ugye nem rendszeres heti munkák) elmaradt. Pedig az legalább egy komplett délutáni meló lenne. No majd hétvégén...talán.

Túl vagyunk a disznóvágáson is. Lejöttek a szüleim is segíteni. Így sem lettünk kész, de nélkülük nem tudom, mikorra fejeztük volna be. Reggel 6-kor vágtuk le a hízót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Munkában a mester.

 

Vese alapján (leméred a két vesét, osztod kettővel és annyi kiló a disznó. Úgy vettük észre, hogy meglepően pontos.) 165 kiló volt. Nőhetett volna még de így, hogy a koca maradt nekem ezt kellett levágni. Amúgy maradt volna még 1-2 hónapot. Nem volt szerencséje.

Azért húzodott el az egész, merthogy kolbászt és szalámit csináltunk. Kb 40-45 kilónyi jöt össze belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alapanyag

 

Persze hurka, szalonna is készült. Hagytunk némi húst is magunknak, de nem sokat. Este fél 9-kor fejeztük be, de a zsír még nincs kisütve és a mosogatás meglehetősen hiányos. Ezeket majd ma kell megcsinálni. Meg mennek a füstre a kolbászok, szalámik.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A munka gyümölce:)

Menet közben eladtam vagy 60 darab tyúkot. Mint említettem már nem éri meg tojásért tartani. Kevesen lettek az ólban, pedig még visznek el belőle. De legalább befolyik egy kis pénz.

Ja, a dátumot a képeken ne nézzétek:) Elfelejtettem beállítani a gépen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalathor.blog.hu/api/trackback/id/tr952362022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása