HTML

Álmom egy tanya:)

Az egészségesebb életről, az állatokról és mindenről, amit tanultam az állatokkal kapcsolatban. Ha te is szeretnél nyugodtabb, kényelmesebb életet élni és teszel is érte, azt hiszem sok hasznos információt találsz itt.

Friss topikok

  • Zoltán Kristóf: Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy aktuáli-e még a kártológépes hirdetése? Nekünk ugyanis van ... (2013.02.06. 08:41) Keresek - kártológép
  • kalathor: Szia A bajom régen is az volt, hogy ahogy öregedett/ért a szappan úgy ment el belőle az illat. De... (2011.07.25. 13:33) Az új szappan
  • anyeg: Jézus!!! Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecs... (2011.07.17. 08:20) Egy hosszú hét
  • AdriennK: Nagyon szép ez a jurta! Szívesen laknék én is egy ilyenben! :-) (2011.07.14. 17:53) Jurta építés
  • anyeg: Annyira szép, én máris beköltöznék egy ilyenbe! Gondolkodás nélkül! Nagyon emberi, emberléptékű... (2011.06.26. 06:56) Jurta képek

Linkblog

Átlagos nap

2010.10.14. 07:42 kalathor

Sziasztok.

 

No végre megcsináltam azokat a dologokat, amik már egy hete halasztódnak (bár nem mindet, de mára a végére érek). Az az igazság, hogy egy ilyen helyen mindíg van munka. A legrosszabb benne, hogy minen meló pár perces vagy esetleg 10-15 percet igényel. Több idő előkészülni hozzá, mint megcsinálni.

Tegnap végre nekiálltunk Henivel kicsit kerítést javítani (a kecskék folyton letapossák és kiszöknek). 5 perc.

Megcsináltuk a szénarács megerősítését. A baj az volt vele, hogy túl hosszúak voltak a rések és sok kipergett belőle. Így felszögeltünk rá két lecet. Meg is kellett erősíteni, mivel a kecskék mindíg belemásznak (a birkának eszébe sem jutna) és kilazult egy kicsit. Így beraktam egy andrást. Most már stabil. Maximum 10 perc.

Átköltöztettük a nyuszikat a helyükre (az új nyúlketrecbe). Ideje volt már. Nekünk is kényelmesebb így ellátni őket, meg nekik is jobb lett így. 5 perc.

Ma estére esedékes lesz megcsinálni a tyúkok ajtaját. Kezd hideg lenni és mivel kevesebben vannak (közben adogatom el őket) nem tudják felmelegíteni a levegőt. Nem szeretném, hogy megfázzanak. A nyúlketrecre is kellene csinálnom fiaztató ládát, de az már kicsit időigényesebb munka. Majd sorra kerül az is. Még elférnek. Remélem nem sokáig.

Megdöglött egy nyuszim délutánra. Reggel még semmi baja nem volt. Nem tudom mi baja lett. Kis fehér nyuszi volt. 

Lassan nyuszihúst fogunk enni. Van három bakunk, így csökkenteni kell a létszámot.

Tudom, ígértem a képet a kész kolbászról, de még nem volt időm. Már átkerült hozzánk, fel is lógattuk őket, de fénykép még nem készült.

 

Üdv

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalathor.blog.hu/api/trackback/id/tr202370466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása