HTML

Álmom egy tanya:)

Az egészségesebb életről, az állatokról és mindenről, amit tanultam az állatokkal kapcsolatban. Ha te is szeretnél nyugodtabb, kényelmesebb életet élni és teszel is érte, azt hiszem sok hasznos információt találsz itt.

Friss topikok

  • Zoltán Kristóf: Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy aktuáli-e még a kártológépes hirdetése? Nekünk ugyanis van ... (2013.02.06. 08:41) Keresek - kártológép
  • kalathor: Szia A bajom régen is az volt, hogy ahogy öregedett/ért a szappan úgy ment el belőle az illat. De... (2011.07.25. 13:33) Az új szappan
  • anyeg: Jézus!!! Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecs... (2011.07.17. 08:20) Egy hosszú hét
  • AdriennK: Nagyon szép ez a jurta! Szívesen laknék én is egy ilyenben! :-) (2011.07.14. 17:53) Jurta építés
  • anyeg: Annyira szép, én máris beköltöznék egy ilyenbe! Gondolkodás nélkül! Nagyon emberi, emberléptékű... (2011.06.26. 06:56) Jurta képek

Linkblog

19 új vendég a háznál

2011.01.20. 14:51 kalathor

Sziasztok

 

Az elmúlt pár nap érdekesre sikerült. Hirtelen meglehetősen sok dolgom akadt, ugyanis egyik barátom felajánlotta, hogy üzleteljünk. Elege lett a hatalmas banki kamatokból, amit fizetnek a betett pénzekre, így úgy döntött, hogy ő finanszírozza az állatokat és a kajájukat én meg foglalkozom velük. Aztán osztozunk a hasznon.

Ennek örömére sikerült is találni kecskéket alig 100 km-re tőlünk. 19 db kecskét vettem 100.000 Ft-ért. Ebből 10 hasas jerke, 9 pedig bak. Mondjuk az összeállítás nem ideális, de hát ez van. Ráadásul van 5 kecske ami meglehetőst kicsire sikeredett, de valamit majd kihozunk belőle. Biztos plusszban fogunk zárni az üzlettel.

Igen ám, de ennyi kecskére nem voltam én sem berendezkedve, így gyorsan kellett csinálnom egy önetetőt. Ennyinek már nincs kedvem hordozgatni a szénát nap, mint nap. Az önetető köré tud állni vagy 30 kecske, így egy darabig megoldódott az etetés problémája.

Persze ennyi szénám sem volt raktáron, így azt is venni kellett, így átmentem a szomszédba (na jó, vagy 30-40 házra) és rendeltem 4 bálával. Az remélem kitart a télre (főleg, hogy kisebb testű kecskék, így kevesebbet is esznek).

Lehet néhány megmarad tejelő kecskének. Azt mondják, hogy a kistestű kecskék több tejet adnak, mert arra lettek kitenyésztve. A nagytesűek inkább húsra dolgoznak. És valamennyire én is meg tudom erősíteni ezt, mert tavaly vettem Antilopot és a gidája 2-3 hónaposan akkora volt mint az anyja. Most vagy két hete apasztottuk el a tejét, mert lassan már elleniük kellene. Első ellés utáni kecskeként nem is adott rosszul tejet.

Azért lesz még munkám a kecskékkel. Úgy látom, mindet körmölhetem meg. Azzal elleszek egy darabig. Nem is szeretem (meg igazából nem is tudom rendesen) csinálni, de hát muszály.

No akkor képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalathor.blog.hu/api/trackback/id/tr492600251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyeg 2011.01.20. 17:37:04

Júúj,nagyon jó!!! Ez már egy igazi farm! Piszok irigy vagyok! És milyen ragyogó helyük van! Nagyon ügyes vagy és bátor! Én mennyit rinyálok annak az 1-2 kecskének,már nem igaz! Te meg huss,hozol ennyi szépséges jó-fej jószágot! Ez már az Éden!
Szívből kívánok jó egészséget a bandának hozzanak jó sok hasznot! Neked pedig további jó befektető barátokat!
Nem csoda,hogy megtalálnak! :o))

anyeg 2011.02.06. 17:49:26

Várom már nagyon a fejleményeket,mi lehet ezzel a rengeteg nagy állománnyal,vagy éppen ezért nem írsz,mert már ki sem látszol a munkából? :o))
Vagy újabb négylábú népség érkezett,meg se várva a tavaszt,vagy iszonyú szaporodásba kezdtek a "tízek" és nem győzöd bővíteni a helyüket?
Jó lenne olvasni rólatok legalább pár sort,hogy minden oké Veletek és az állatokkal! :o))

kalathor 2011.02.07. 08:04:49

@anyeg: Kérésedre itt a válasz. Bocsi, hogy ritkán tudok írni. Egyébként vettél kecskét?

Szia
süti beállítások módosítása