HTML

Álmom egy tanya:)

Az egészségesebb életről, az állatokról és mindenről, amit tanultam az állatokkal kapcsolatban. Ha te is szeretnél nyugodtabb, kényelmesebb életet élni és teszel is érte, azt hiszem sok hasznos információt találsz itt.

Friss topikok

  • Zoltán Kristóf: Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy aktuáli-e még a kártológépes hirdetése? Nekünk ugyanis van ... (2013.02.06. 08:41) Keresek - kártológép
  • kalathor: Szia A bajom régen is az volt, hogy ahogy öregedett/ért a szappan úgy ment el belőle az illat. De... (2011.07.25. 13:33) Az új szappan
  • anyeg: Jézus!!! Ez rengeteg sok minden! Látom, h azok a hullámok, amik az én fejem fölött szoktak összecs... (2011.07.17. 08:20) Egy hosszú hét
  • AdriennK: Nagyon szép ez a jurta! Szívesen laknék én is egy ilyenben! :-) (2011.07.14. 17:53) Jurta építés
  • anyeg: Annyira szép, én máris beköltöznék egy ilyenbe! Gondolkodás nélkül! Nagyon emberi, emberléptékű... (2011.06.26. 06:56) Jurta képek

Linkblog

Pálinka

2011.08.03. 21:35 kalathor

Sziasztok!

Nagy hirtelen elkezdtek beérni a gyümölcsök. Az igazság az, hogy elindultam a nagyobbik fiammal, hogy bodzát szedjünk, de elsőre persze nem egy pofás bodzafa került elénk, hanem egy hatalmas szilvafa a senki földjén. És mivel pont arra járt egy traktoros meg is kérdeztem, hogy lehet e szedni szerinte. Azt  válaszolta, hogy persze. Nem kell az senkinek. No, akkor ha mindenki ilyen buta, gyorsan neki álltunk és szedtünk cca 80 litert elsőre. Még van rajta sok, de még hagyjuk érni egy kicsit.

Miután  végeztünk indulás tovább és mit ad Isten, megint egy elhagyott szilvafa. Erről is lejött egy kics, de ez még elég éretlen volt, így majd meglátogatjuk ismét pár nap múlva. 

Közben találtunk bodzát is, így azt is szedtünk egy kicsit és közben sikerült egy cserét is kötnöm (adtam egy kis bakkecskét 60 liter cefréért meg vagy 10 zsák bodzáért). Így lassacskán alakul a mennyiség. Lesz is helye:)

Tomival nekiálltunk a szilvát rendezni. Szépen összedzsamiskoltuk, aztán nekiálltunk a bodzának. Hát meg kell valjam nem egy szerű munka, de mint kiderült semmi sem az. Mindenesetre nem adom fel. Kell a finom bodzapálinka. Már tudom is, hogy tavasszal mit fogok csinálni vele (persze, ha marad addíg).

Terveim szerint lesz szőlő és almapálinkánk is. De ez még a jövő zenéje.

Ma eladtam két hasas kecskét is. Jó áron vitték el, így elégedett vagyok vele. És ráadásul tustam venni 4 cefrés műanyaghordót is kemény 7000 Ft-ért (6600-ért, de nem kértem vissza).

Most még csinálom a sajtot, de gondolkodom rajta, hogy ki kellene menni még a bodzát szemezni, mert holnap jön a köv adag és sosem érem utol magam. Miért van az, hogy egy hétig semmi dolgom nem volt, és most meg minden összeszalad. De végülis így szokott lenni ez. Lassan ezt is megszokom. Majd télen pihenünk.

Egyébként vannak plussz feladataim is. Az asszonypajtás beteg. Fáj a veséje és így plussz dolgok hárulnak rám. Igaz őneki nem elég amit csinálok (mármint azokból a munkákból amiket egyébként ő csinál) és mindíg hárplis, ha nem azonnal van megcsinálva, dde hát mit csináljak, ha az én nyakamba is most szakadt minden.

Egyébként mostmár 100%, hogy felvettek a suliba (minden paír itt van nálam). Erről már csak a szüleim nem tudnak, de várom mikor hajlandóak beleolvasni a blogba. Ha mást nem majd a diplomaosztó előtt szólok nekik:) Persze, ha eljutok odáig. Jó poén lenne. Anyu, apu. Eljönnétek a diplomaosztómra? Megnézném az arcukat.

Aki ismeri őket ne szóljon nekik. Használják csak a netet. Már kezdenek beljönni. Előbb-utóbb ide is eljutnak ismét:):):):)

 

Jó éjt (már aki aludni megy)!

U.i.: Bocs, most nincs helyesírás ellenőrzés. Nincs rá se idő, se energia:)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalathor.blog.hu/api/trackback/id/tr353123721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása