Sziasztok!
Tegnap eldöntöttük, hogy csinálunk joghurtot. Egyszer már próbáltuk, de valamiért nem sikerült. Igaz a technika is más volt, mint most. A családban mindenki szereti (igaz a gyümölcsöset), így vettem egy élőflórás joghurtot meg egy őszibarack konzervet és összekutyultam. A tejet felforraltam és hagytam hülni, addíg amíg a kezem állta a hőmértsékletét. Beleöntöttem egy 5 literes befőttesüvegbe és hozzáadtam a joghurtot, meg a barackot felvágva. Beleöntöttem a levét is, hogy jobban érződjön az íze. Az egészet dunsztoltam és ma reggelre nagyon szép joghurt lett belőle. Csak egy kicsit túl híg lett. Így beleraktam pelenkába és kicsöpögtettem. Kinézetre, állagra olyasmi lett, mint a jogobella joghurtjai úgyhogy elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Ízre kicsit jobban lehet érezni a joghurt eredeti ízét, de azért finom lett. Még egy kicsit hül és már ehetjük is:) Azt hiszem rendszeresen készítünk majd.
Sziasztok.